МВР разследва експерти от КЕВР. Това обяви ресорният министър Бойко Рашков на

...
МВР разследва експерти от КЕВР. Това обяви ресорният министър Бойко Рашков на
Коментари Харесай

Рашков: МВР разследва експерти от КЕВР

МВР проверява специалисти от КЕВР. Това разгласи ресорният министър Бойко Рашков на брифинг след съвещанието на Министерски съвет.

„ Булгаргаз " е държавна компания, която е съдействала за актуалното състояние по отношение на цените на газа, които се отразяват както на бизнеса, по този начин и на елементарния консуматор. Ние интензивно започнахме да изясняваме дали тези обстоятелства са породени от интернационална обстановка или са резултат от дейности вътре в страната на избрани заинтригувани лица, гледащи личните си ползи. Стигнахме до извода, че не е инцидентно и държанието на КЕВР. В момента се извършват процесуално-следствени дейности във връзка с специалисти от тази комисия и се получават документи, които да се включат в формираното досъдебно произвеждане ", сподели Рашков.

„ Не можем да останем безучастни и във връзка с различен бранш – електропроизводството. Започнали сме дейна инспекция и във връзка с един извънредно значим за енергетиката на нашата страна обект, издигнат от японска компания. В течение на няколко години обратно той постепенно, само че несъмнено е бил унищожаван, най-вероятно с оглед ползите на стопански индивид от нашата страна. Ние имаме ориентировка за това кой е той. В негова изгода са породени вреди на този енергиен източник. Вместо да се пристъпи към ремонт, който се е налагал на цялото оборудване или на огромна част от  него и той да бъде осъществен от японците, са употребени гаражни компании. Те трябвало да поправят нещо, което не е по техните сили ", разкри още вътрешният министър.

Той разгласи, че подопечното му ведомство продължава и разследването по делата за Автомагистрала „ Хемус ”.

„ В най-скоро време ще ви осведомяваме за новите условия. Темата не е забравена ", увери министърът. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР